Ux professionaliseren

User experience design heeft impact op de gebruikersbeleving en op het bedrijfsresultaat. Dat laat je toch niet aan het toeval over? Met een goed ux-team kun je het verschil maken. Maar welke expertise, mensen en methoden heb je daarvoor nodig? Hoe borg je ux-expertise in de organisatie? En hoe kun je ux-methodieken integreren in een agile ontwikkelproces?

Klein beginnen, excellent eindigen

We zetten onze ervaring in om ux op een natuurlijke manier te integreren in de organisatie. De manier waarop we dat doen? Die hangt af van het ontwikkelingsniveau van je organisatie. Samen kijken we wat de beste manier is om een professionele designorganisatie op te zetten of verder uit te bouwen.

Meer slagkracht

Misschien werk je nu met externe ontwerpbureaus en wil je ux-expertise in huis halen. Wij kennen de juiste mensen. Of er is al een volledig ingerichte ux-ontwerpafdeling, maar je merkt dat je meer slagkracht nodig hebt in de organisatie. Ook hierbij kunnen we je helpen. Stap voor stap zorgen we ervoor dat er een efficiënte ux-organisatie ontstaat die garant staat voor kwaliteit en verhoogde klantwaarde.

Dit is wat we doen

Onze activiteiten richten zich op bemensing, processen en beheer:

  • Design integreren in bestaande ontwikkelprocessen.
  • Best practices delen, zoals referentieprocessen, how-to's en templates.
  • Adviseren, bijvoorbeeld over inzet van ontwerptools.
  • Bibliotheek met herbruikbare componenten opzetten.
  • Contentmanagement in de organisatie inrichten.
  • Werving en selectie van ux-professionals.

Het verschil maken met ux?

Wil je ux op een goede manier borgen in de organisatie? /MarcelKosters kan je meer vertellen over het opzetten van een professionele designorganisatie.

E-mailadres sales@informaat.nl
Telefoonnummer +31 (0) 35 543 1222