Verbeelding aan de macht

Visieverbeelding toont de klantbeleving van de toekomstige dienstverlening door deze om te zetten in beeld. Schetsen, storyboards, scenarioposters of animaties communiceren nu eenmaal beter dan dikke documenten. Snel visualiseren helpt een idee, visie of strategie concreet te maken en de organisatie mee te nemen in de innovatie. Een concrete visie zorgt voor een efficiëntere besluitvorming en geeft focus aan realisatie.

Draagvlak

Een idee dat geen draagvlak heeft in de organisatie eindigt onherroepelijk in een bureaula. Ben je op zoek naar draagvlak, dan is visieverbeelding je beste vriend. In workshops met belanghebbenden inventariseren we relevante trends en ontwikkelingen en verbeelden we de ideale toekomstige situatie in customer journeys.

Door het perspectief te kiezen van de klant worden vragen beantwoord als: Wat is de beoogde customer experience? Wat is de impact van strategische keuzes op de klantbeleving? Ook kunnen visualisaties helpen om een idee te valideren of om verder te denken over alternatieve oplossingen. Met aansprekende visualisaties van service- en gebruiksscenario's krijg je de mensen in je organisatie makkelijker enthousiast en op één lijn dan met lange epistels.

De kracht van beeld

Niet alleen passen we onze visuele vaardigheden toe tijdens het conceptontwerp van een website of app, maar ook bij abstractere onderwerpen, zoals strategische vraagstukken. De kracht van de verbeelding kennen we als geen ander. Visieverbeelding is dan ook een standaardonderdeel van onze service design aanpak.

Kijkje in de toekomst?

Wil je een stip op de horizon en geloof je net als wij in de kracht van visieverbeelding? Neem dan contact op met /Danny-van-Wieringen.

E-mailadres sales@informaat.nl
Telefoonnummer +31 (0) 35 543 1222