ING Labs

Snelkookpan voor innovaties

ING labs

Informaat is een partner van ING Labs. Samen ontwerpen we innovatieve diensten en bedrijfsmodellen die waarde toevoegen voor eindgebruikers. Deze innovaties reiken vaak verder dan het traditionele bankieren.

Perfecte match

ING Labs brengt disruptieve ideeën naar de markt door haar kennis en netwerk te combineren met kennis en vaardigheden van anderen. Om snel te kunnen innoveren gebruikt ING Labs de PACE-methodiek, een eigen manier van innoveren, waarbij Design Thinking, Scrum en Lean Startup worden gecombineerd in een gestructureerd proces. De service design aanpak van Informaat past hier uitstekend in.

Van diepte-interview tot guerilla-test

Innovatie begint met een goed begrip van de gebruikersbehoeften. Service designers van Informaat zijn gewend klantinzichten te verzamelen. Afhankelijk van de situatie zetten we verschillende methodes in zoals diepte-interviews, etnografisch onderzoek, Facebook-experimenten of gaan we pragmatisch de straat op voor guerilla-tests. Alles om zo snel mogelijk te leren wat mensen willen bereiken, hoe ze handelen en waarom ze zich op een bepaalde manier gedragen. Dit is essentiële informatie om echt waardevolle proposities te ontwikkelen.

Build, measure, learn

In alle fases van het innovatieproces werken we volgens het mantra van The Lean Startup: “build, measure, learn”. Oftewel: we valideren onze ideeën en uitwerkingen altijd en leren zo van de feedback van gebruikers. In alle teams experimenteren we doorlopend, om zeker te weten welke oplossing het beste aansluit bij wat eindgebruikers écht willen.

Co-creatie voor innovatie

We hebben meerdere innovatieteams binnen ING Labs ondersteund. Met onze kennis en ervaring zijn uiteenlopende innovatieve concepten tot stand gekomen. Onze service designers dragen in de teams bij aan kwalitatief onderzoek, kwantitatieve validatie, ideation en co-creatie met eindgebruikers en partners.

Ook innoveren met service design?