Priva

Design thinking in het DNA van de organisatie

Rozen in een bloemenkas

Als strategisch designpartner hebben we tientallen ontwerpprojecten uitgevoerd én Priva geholpen de eigen UX-expertise te professionaliseren. Priva is zo getransformeerd van een IT- in een UX-gericht bedrijf.

Behoefte aan consistente UX

Priva is marktleider op gebied van hoogwaardige technologie voor klimaatbeheersing. Om deze positie te behouden heeft Priva ons in 2008 ingeschakeld voor ontwikkeling van producten met:

  • Een consistente UX over verschillende productlijnen.
  • Meer gebruiksgemak.
  • Betere ondersteuning bij localisatie en vertaling voor de internationale markt.
Gedeeld klantbeeld dankzij service design

In plaats van ons direct op specifieke pijnpunten te richten, hebben we eerst een service design project uitgevoerd. Hoe en wanneer gebruiken klanten de producten en wat is de interactie tussen rollen bij de dienstverlening? Met persona's, customer journeys en een service ecosysteem konden we een goed klantbeeld opbouwen en vastleggen. Priva kon met deze visualisaties makkelijker stakeholders in de organisatie betrekken bij verbeteringen in de dienstverlening.

Informaat is voor Priva al jaren een solide partner. Een prettig adviseur bij strategisch-organisatorische vraagstukken. En bewezen in staat om ons UX-team snel met de juiste designspecialisten te versterken.

Anneke van de Langkruis

Manager Strategic Design

Priva

Strategisch ontwerp als rode draad

De resultaten van het service design traject vormden het uitgangspunt voor ons latere concept- en detailontwerp. Denk aan ontwerp van een bedrijfswebsite, bibliotheek met grafische elementen, visuele identiteit voor software tot webapplicaties. De aandacht voor design heeft geleid tot significant betere producten.

Zelfstandig verder innoveren

UX-design is te belangrijk is om alleen aan externe medewerkers over te laten, zo besefte Priva in de loop der tijd. Wij hebben Priva daarom geholpen bij het opbouwen van eigen expertise, de werving van UX-professionals en de inrichting van een UX-designstudio. UX-design is zo een interne kerncompetentie geworden.