R&R WFM

Van software-driven naar design thinking

Personeel aan het werk in een supermarkt

R&R WFM weet dat een goede UX leidt tot beter gebruik van hun workforce management software. Naast het organiseren van een eigen UX design organisatie, wil het een volgende stap zetten bij het efficiënt en consistent produceren van user interfaces. We hebben daarvoor een design system op maat gerealiseerd en de ontwikkelaars en ontwerpers gecoacht bij het werken met het systeem.

Workforce management

R&R WFM produceert software waarmee organisaties de inzet van hun medewerkers slim kunnen plannen. Deze Retail Workforce Management Tool wordt onder meer gebruikt door de medewerkers van grote supermarktketens in Nederland. De software was gebouwd met Microsoft Silverlight; R&R WFM bouwt de tool opnieuw, nu volgens webstandaarden als HTML en JavaScript. Zo’n herontwikkeling is ook een mooie aanleiding om het gebruiksgemak van de tool verder te verbeteren.

Inzet design system

R&R heeft onze front-end experts gevraagd te helpen onderzoeken welke voordelen het zou hebben om back-end en front-end code van elkaar te scheiden en voor dat laatste een design system in te zetten.

Het kleurenpalet in het design system

Voordoen, meedoen, zelf doen

Typisch een opdracht waar het motto van Informaat, ‘voordoen, meedoen, zelf doen’, tot zijn recht komt. Onze front-end lead heeft een front-end assessment gedaan en een component inventory opgeleverd. Vervolgens heeft ons FE Team een eerste versie van de component library ontworpen en geproduceerd, inclusief documentatie gericht op ontwikkelaars en ontwerpers. Parallel daaraan hebben we vier scrumteams bij R&R WFM gecoacht bij het werken met het design system en geholpen bij het verder uitbouwen ervan.

Component visualizer

De applicatie is gebouwd in Aurelia, een minder bekende variant van frameworks als Vue en Angular. Hierdoor was een ‘out-of-the-box’ component explorer (zoals Storybook) niet toepasbaar. We hebben daarom een bijbehorende component visualizer gemaakt en opgeleverd. Het design system en de visualizer stelt R&R WFM in staat om, met de gestandaardiseerde en consistente componenten, in veel kortere tijd van ontwerp tot realisatie te komen.

Dankzij Informaat hebben we de eerste stappen naar een professioneel design system kunnen zetten, zodanig dat we dit nu in huis verder kunnen uitbouwen.

Evert Hazenoot

— 

Manager R&D

R&R WFM

Overtuigd

R&R WFM is zo overtuigd van de voordelen van front-end development dat zij hun eigen front-end capaciteit opgezet hebben, die kan voortborduren op de nu al bereikte verbeteringen.

Partner

Wij hebben – als onderdeel van ons partnership met R&R WFM – in de sollicitatieprocedure geholpen bij de assessment van de kandidaten. Als partner hebben we het bedrijf eerder bijgestaan met herontwerp, de ontwikkeling van een UX-visie plus roadmap en het opzetten van een UX-afdeling.

Wil je ook de voordelen van een design system?