Slimstock

Innovatieve en intuïtieve software

De laad- en los- platforms voor vrachtwagens bij een magazijn

Logistiek vraagt om slimme oplossingen. Wij helpen Slimstock complexe taken en processen te vertalen in innovatieve software die simpel is in gebruik.

Van complex naar simpel

Slimstock levert al ruim 25 jaar internationaal software voor voorraadoptimalisatie. Gebruikers van de software zijn wereldwijd opererende experts: inkopers, planners en logistiek managers. Hun taken en processen zijn complex en de informatiedichtheid is hoog. Maar ook experts willen een applicatie die simpel is in gebruik. Samen met Slimstock ontwikkelen we een nieuwe responsive webapplicatie die innovatief is én intuïtief te bedienen.

Pijlers voor een optimaal ontwerp

Hoe ontwikkel je toegankelijke software die internationaal inzetbaar is? Rode draad vormen onze ontwerpuitgangspunten:

  • Taakgerichte oplossingen: functionaliteit die aansluit op gebruikerstaken, zoals inkopen en voorraadanalyse.
  • Visualisaties van data: inzet van makkelijk leesbare dashboards en grafieken.
  • Gelaagde informatie: verschillende niveaus van basis- en detailinformatie.
  • 'Management by exception': visuele attendering op belangrijke informatie, zoals een dreigend voorraadtekort.
Innoveren met verbeelding

Van eerste schetsen, wireframes tot volledig uitgewerkte visual designs: in alle ontwerpfasen maken wij ideeën tastbaar met visualisaties. Ons team en Slimstock kunnen hierdoor:

  • Ideeën laagdrempelig presenteren.
  • Ontwerpen makkelijker valideren en aanscherpen.
  • Draagvlak en enthousiasme creëren.
  • Prioriteiten stellen en efficiëntere besluitvorming afdwingen.
  • Focussen tijdens realisatie.

Met onze vaste design partner Informaat kunnen wij gebruiksvriendelijke en toekomstbestendige oplossingen ontwikkelen voor onze klanten.

Eric van Dijk

CEO

Slimstock

Een ontwerp dat gegarandeerd werkt

Onze user experience designers en front-end developers werken nauw samen. Hierdoor zijn onze ontwerpen realiseerbaar en denken we meteen in responsive oplossingen. We werken agile: in sprints leveren we aangepaste of nieuwe functionaliteit op. Alle ontwerpen checken we op maakbaarheid in de front-end en back-end. Ook stellen we voor de realisatie de benodigde specs en documentatie op. Zodat ook andere teams er mee uit de voeten kunnen.

Versnelling dankzij design system

Ons team heeft een design system opgezet met onder andere een componentenbibliotheek. Inmiddels kan 90% van de schermen ontworpen worden door hergebruik van bestaande componenten. Dit bespaart tijd en geld én zorgt voor consistentie in de applicatie. Dankzij het design system kunnen we ook snel en soepel nieuwe modules ontwikkelen. Zo hebben we in no time een mobiele performance app ontworpen voor logistiek managers. Door onze duurzame samenwerking met Slimstock kunnen klanten van Slimstock steeds makkelijker, altijd en overal hun voorraad beheren.

Wil jij ook innovatieve en intuïtieve software voor je klanten?