Service design

Samen ontwerpen we de toekomst. Met diensten die zich onderscheiden op klantbeleving.

druk-stationshal-met-bewegende-mensen-roltrap

We vertalen jouw digitale strategie in een helder en creatief ontwerp dat aansluit bij de drijfveren van je gebruikers. En waarmee je je digitale product of dienst snel kunt realiseren.

Dit kunnen we voor je doen

afbeelding van een gloeilamp
Nieuwe diensten ontwerpen

We helpen je om van scratch af aan nieuwe, frisse concepten en waardeproposities te ontwikkelen. En zo de concurrentie een stap voor te blijven. Klaar voor de toekomst!

Bestaande diensten verbeteren

Samen gaan we je dienst verbeteren, zodat mensen graag terugkomen, er enthousiast over vertellen en je merk zich beter onderscheidt in de markt.

Service design trainingen

Wil jij service design een vaste plaats geven in jouw organisatie? Onze praktijkgerichte training geeft je kennis, tools en inspiratie. Volg onze service design masterclass

Service designers aan het werk

Hoe doen we dat?

Met onze tools, skills, enthousiasme en meer dan 30 jaar ervaring. En met een aanpak die past bij jouw vraag.

Begrijpen en valideren
Ideeën vormen en testen
Maken en toepassen

Begrijpen en valideren

Leer je klant kennen

Alles begint met je klant begrijpen. Wat drijft hem of haar? Welke waarden zijn belangrijk voor je doelgroep? Met kwalitatief en kwantitatief onderzoek brengen we waardevolle inzichten naar boven.

Begrijp de business

Waar staat je organisatie voor? Matchen jouw waarden met die van je klanten? We luisteren naar de mensen in je organisatie en onderzoeken de speelruimte in de markt.

Valideren, valideren, valideren!

Doordat we aannames expliciet maken en valideren weet je waar de klant écht behoefte aan heeft. En kun je elke euro gericht investeren investeren in diensten die waardevol, authentiek en geloofwaardig zijn.

Tools

twee-dames-op-een-bank-interview

Ideeën vormen en testen

Stimuleer creativiteit

Samen bedenken we ideeën en beoordelen ze daarna op haalbaarheid en waarde. Hierbij betrekken we natuurlijk de mensen om wie het gaat. Van klanten tot medewerkers of business partners.

Itereer naar het beste concept

We maken storyboards en geven de meest kansrijke ideeën vorm in een prototype. Dat testen we met klanten. In enkele iteraties komen we tot een gevalideerd, levensvatbaar concept.

Tools

drie-mensen-aan-tafel-workshop-lachen

Maken en toepassen

Een blauwdruk van je dienst

We werken een service blueprint uit: een schematische weergave van wat ‘achter de schermen’ moet gebeuren. Zo garanderen we dat het concept voldoende robuust is voor de complexe werkelijkheid.

Het pad naar de toekomst

We werken het concept uit tot in alle details. Klaar om in de markt te zetten. We helpen je de roadmap uitstippelen naar een schaalbaar eindresultaat. Natuurlijk vergeten we onderweg niet te meten of de dienst succesvol is.

Zo maken we het werkend

We zorgen voor een soepele communicatie en overdracht naar je organisatie. Onze designers vormen de ideale brug naar de agile scrum teams, developers of beheerders. We zetten het service concept om in een werkend eindresultaat waar we samen trots op kunnen zijn. Je kunt de release-borrel alvast plannen!

Tools

twee-mensen-aan-tafel-achter-macbook