UX design

Helder, creatief en bouwbaar

Een man en een vrouw aan het werk achter grote beeldschermen Een man en een vrouw aan het werk achter grote beeldschermen Een man en een vrouw aan het werk achter grote beeldschermen

We vertalen jouw digitale strategie in een helder en creatief ontwerp dat aansluit bij de drijfveren van je gebruikers. En waarmee je je digitale product of dienst snel kunt realiseren.

Understand, ideate, create

Wil je een nieuwe website, applicatie, intranet of mobiele app? We doen alles om van je digitale touchpoint een succes te maken. Onze standaardaanpak kent drie fasen: ‘understand, ideate, create’. We doen gebruikersonderzoek, visualiseren ideeën, maken een concept en ontwikkelen een prototype dat we valideren met echte gebruikers. We stellen richtlijnen en design briefs op voor detailontwerp. We leveren de ontwerpelementen die nodig zijn voor snelle realisatie van jouw product of dienst. En bovenal vragen we onszelf steeds: kan het nóg eenvoudiger, gemakkelijker en duidelijker?

In de huid van je gebruikers

Een succesvol concept sluit aan op wat je gebruikers nodig hebben. Met relevante functionaliteit en sterke content overtref je zelfs hun verwachtingen. Daarom beginnen we altijd met onderzoek naar je gebruikers. Wie zijn ze? In welke context gebruiken ze je digitale product of dienst en wat willen ze bereiken? Bij al onze ontwerpbeslissingen staat de gebruikersbeleving scherp op ons netvlies.

Mijn rol als UX designer gaat verder dan alleen het opleveren van goede UX designs. Mijn energie haal ik uit het meenemen van het hele team in mijn design-aanpak en samen werken we zo aan de beste oplossing voor de klant.

— Beau Hagenaars, UX designer

Visualiseren en toetsen

We vertalen eerste ideeën zo snel als mogelijk in visualisaties. Interactie, het grafische werk en de content komen daarbij allemaal aan bod. Onze schetsen en storyboards laten direct zien wat de impact is van keuzes. We toetsen een concept vroegtijdig en scherpen dit aan op basis van feedback van gebruikers. Hierbij bewijst een prototype z’n meerwaarde. Eerst lo-fi (op papier, schetsmatig), daarna steeds meer uitgewerkt in een klikbaar model. Cruciaal voor een succesvolle gebruikersbeleving is sterke content. We gebruiken daarom geen ‘lorem ipsum’, maar realistische teksten die bewijzen dat het concept in de praktijk werkt.

Agile op maat

We werken graag agile: iteratief en in kleine, multidisciplinaire (scrum)teams. Zo kunnen we snelle slagen maken en is tussentijds bijsturen eenvoudig. Werkt jouw organisatie met een bouwteam op afstand of heb je behoefte aan ontwerpdocumenten? Geen probleem. We zorgen dan voor deliverables die je makkelijk kunt overdragen: wireframes, interactieve hi-fi prototypes, ontwerpspecificaties. En natuurlijk ook voor een goede bouwbegeleiding.

De winst van herbruikbaarheid

Digitale diensten en applicaties bevatten vaak vaste, terugkerende elementen die je op een uniforme manier aan je klanten wil aanbieden. We zetten de kerndialogen van jouw dienst of applicatie op een rijtje en vertalen deze in ontwerppatronen. Onze front-enders ontwikkelen vervolgens herbruikbare componenten die we met eventuele andere richtlijnen opslaan in een bibliotheek. Je hebt zo een solide basis voor consistentie in je digitale dienst en een excellente klantbeleving. En tijdens de realisatie bespaart je organisatie tijd en geld.

design-system

Wat we voor je kunnen doen

  • UX review uitvoeren van je huidige site, applicatie of app.
  • Conceptontwikkeling en ontwerp van een applicatie of applicatie-ecosysteem.
  • Design sprint om nieuwe ideeën te ontwikkelen en te toetsen.

Wil je ook gebruikerservaringen met impact?